top of page
  • Pinterest
  • Twitter

Bicikliranje na Šolti: ruta za istraživanje najljepših vidikovaca



 

Bicikliranje na otoku Šolti je jedan od najboljih načina za istraživanje ovog prekrasnog otoka. Otok Šolta nudi mnogo različitih staza za bicikliranje, a neke od njih vas vode do najljepših vidikovaca s kojih se pruža spektakularan pogled na Jadransko more i okolne otoke. U ovom postu ćemo vam predstaviti jednu takvu rutu koju možete pratiti na svojoj biciklističkoj avanturi.


Nakon što prođete kroz selo Gornje Selo, put će vas odvesti do vidikovca Stomorska. Na ovom vidikovcu se pruža prekrasan pogled na Stomorsku uvalu i susjedne otoke. Nastavite dalje prema istoku, a put će vas dovesti do sela Donje Selo. Ovdje možete napraviti pauzu i okrijepiti se u nekom od lokalnih restorana.


Nakon pauze, nastavite putovanje prema zapadu prema selu Maslinica. Ovo selo je poznato po svom prekrasnom zaljevu i dvorcu Martinis Marchi. Nastavite biciklirati prema zapadu, a put će vas odvesti do vidikovca Senjska. S ovog vidikovca se pruža spektakularan pogled na susjedne otoke i obalu.

Nakon što ste se divili krajoliku s vidikovca Senjska, nastavite prema sjeveru prema selu Šolta. Ovo je najveće selo na otoku i ovdje možete napraviti pauzu i posjetiti neke od lokalnih znamenitosti, poput crkve Sv. Nikole.


Posljednja dionica rute vodi vas prema zapadu natrag u mjesto Grohote. Ova dionica je nešto teža, jer vodi kroz brežuljke i vinograde, ali putovanje se definitivno isplati. Kao nagrada za vaš trud, pružit će vam se još jedan prekrasan pogled na Jadransko more i okolne otoke.


Ova ruta za bicikliranje je idealna za sve koji žele istražiti otok Šoltu na jedinstven način. Uživajte u prekrasnom krajoliku i i vidite najljepše vidikovce na otoku. Sve što vam treba je bicikl i malo avanturističkog duha!



81 views0 comments
bottom of page